Özel Çalışma Alanlarıyla Diğer CAD Yazılımlarından Kolay Geçiş
Easy Switch From Other CAD Software With Custom Work spaces
Çalışma alanınızı CAD General çalışma alanı ile özelleştirin, ARES Commander’ın varsayılan “Drafting & Annotation” çalışma alanına alternatif bir şerit sunar. Simgeler, AutoCAD veya diğer benzer CAD yazılımlarından geçişi kolaylaştırmak için yeniden düzenlenmiştir. Ayrıca ARES Commander’ın kullanıcı arayüzünü istediğiniz gibi yeniden düzenleyebilir ve yapılandırmanızı yeni bir çalışma alanı olarak kaydedebilirsiniz.
ARES CAD Yazılımındaki çalışma alanları
ARES Commander’ın önceki sürümlerinde, yazılım VARSAYILAN OLARAK İKİ ÇALIŞMA ALANI SUNUYORDU: biri 2D için “Drafting & Annotation” adlı ve biri 3D için. Bu sürümde, 2D için “CAD general” adlı ikinci bir çalışma alanı bulacaksınız. CAD’yi AutoCAD gibi diğer programlarda öğrendiyseniz, yeni “CAD General” çalışma alanı size daha tanıdık gelebilir. Başka bir deyişle, ARES Commander’a geçişi kolaylaştırır. Buna karşılık, “Drafting & Annotation” çalışma alanı, ARES’in önceki sürümlerindekiyle aynıdır. Ayrıca nostaljik biriyseniz ve menüler ve araç çubukları olan kullanıcı arayüzünü tercih ediyorsanız, “Klasik” çalışma alanına geçebileceğinizi unutmayın. Sonuç olarak, çalışma alanları bize bir şekilde farklı araç setlerine öncelik verme olanağı tanır. ARES Commander ile çalışırken yeni paletleri etkinleştirmemiz gerekebilir; şerit alanına sağ tıklayarak etkinleştirebileceğiniz paletleri görüntüleyebilir ve seçebilirsiniz. Ne yazık ki, varsayılan olarak, tüm bu değişiklikler başka bir çalışma alanına geçildiğinde kaybolur.
ARES Commander’da çalışma alanlarını değiştirme
Örneğin, başka bir çalışma alanına geçip geri döndüğümüzde, çalışma alanı varsayılan durumuna geri döndüğü için seçtiğimiz paletlerin kaybolduğunu görürüz. Yeni yapılandırmayı kaydetmek için, ARES Commander artık yeni bir Çalışma Alanı altında veya mevcut bir Çalışma Alanı altında hızlı bir şekilde kaydetme olanağı sunuyor. Bunu yapmak için, genellikle ihtiyaç duyduğumuz paletleri etkinleştirebilir, ardından Çalışma Alanı açılır menüsüne gidip “GEÇERLİ ÇALIŞMA ALANINI KAYDET” seçeneğini belirleyebilir ve açılan kutuda bir ad atayabiliriz. Bu yeni bir ad olabilir veya mevcut olanlardan birinin üzerine WE CANOVERWRITE yazabiliriz. Bu durumda yeni bir ad yazacağız. Kontrol etmek için başka bir çalışma alanına geçelim. Şimdi, yeni çalışma alanına döndüğümüzde yapılandırmanın beklendiği gibi olup olmadığını kontrol edebiliriz. Ancak daha fazlası var. Karanlık ekran modunu aydınlık moda değiştirebileceğimizi unutmayın. Bunun için YÖNET sekmesinden de erişebileceğimiz SEÇENEKLER’e yöneliyoruz. SEÇENEKLER kutusunda GÖRÜNTÜLE’ye gidiyoruz ve “Kullanıcı Arayüzü Stili” adlı ilk seçenekte BİR STİLDEN DİĞERİNE geçebiliyoruz.
ARES Commander’da UI Profillerini Değiştirme
ARES Commander’ı yeniden başlattığımızda değişiklikler yansıtılacak. Öte yandan YÖNET sekmesinden ARAYÜZ’e gidebiliriz. Burada, ÖZELLEŞTİR kutusunda, ilgimizi çekene çift tıklayarak kullanımda olan çalışma alanını değiştirebileceğimiz “UI Profilleri”ni seçiyoruz. Aynı zamanda bunlardan birini seçip silebiliriz. Bu şekilde, potansiyel olarak ihtiyaç duyduğumuz tüm çalışma alanlarını oluşturabilir ve artık ihtiyaç duyulmadığında bunları ortadan kaldırabiliriz. Dikkat edin, tam burada, bir çalışma alanından diğerine “atladığımızda” bir çalışma alanında yapılan değişikliklerin otomatik olarak kaydedilip kaydedilmediğini (veya kaydedilmediğini) belirlememizi sağlayan bu seçenek belirir. Gerçek şu ki, Grafik Arayüzünün stilini koyudan açığa ve tam tersine değiştirmenin de hızlı bir yolu var. Bunun için sağ düğmeye basıp “UI Stilini Değiştir” seçeneğini seçiyoruz.
Elbette, değişikliklerin yapılması için ARES Commander’ı kapatıp yeniden açmanız gerekecek. Sonuçta, UserInterface’in farklı alanlarında birçok yeni özellik var. Örneğin, “Katman Yöneticisi” paleti, tüm sütunların boyutunu en üst düzeye çıkarmanıza olanak tanır. Veya bunları optimize edebilirsiniz. Gerekirse, belirli bir sütunu bile en üst düzeye çıkarabiliriz. Kısacası, ARES Commander ile çalışırken daha üretken olmamızı sağlayan küçük iyileştirmeler.