DWG çizimleriyle gelişmiş işbirliği için Yorum Paleti
Yorumlama Paleti, ARES Commander’ın Bulut Depolama Paleti tarafından senkronize edilen DWG çizimleri üzerinde yorumlama yapmanıza olanak tanır. Çizime genel bir yorum ekleyebilir veya yorumunuzu seçili varlıklara bağlayabilirsiniz. Meslektaşlarınız yorumlarınızı görecek ve bunlara cevap verebilecektir. Çizim etrafında iş birliğini geliştirmek için etkileşimli ve üretken bir yol sunar.
ARES Commander çizimlere yorum ekleme olanağı sunar. Böylece, ona erişimi olan diğer kullanıcılar görebilir ve karşılığında yorum yapabilir. Nasıl çalıştığını görelim… Google Drive platformuna yüklenmiş bir dosyası olan “kullanıcı 1″imiz var. (Box, Dropbox vb. gibi başka bir platform da olabilir) ve bu da dosyanın ARES Commander’a sahip diğer kullanıcılarla paylaşıldığını söyledi.
Açıyoruz… Yorumlar paleti aracılığıyla, genel olarak bir konu hakkında yeni bir tartışma başlatabiliriz; veya çizimin bir öğesi hakkında konuşabiliriz. Yapacağımız yorumu etkileyen varlıkları seçebilir ve bir başlık ve açıklama ekleyebiliriz.
Yorumların bu “başlığını” kaydettikten sonra tartışma satırını en aza indirmemizi sağlayan bu simgeyi görebiliriz. Aynı zamanda, yorumla ilişkili varlıkların hangileri olduğunu görselleştirebiliriz.
Hatta, bu yorum oturumu açık olan kullanıcı tarafından oluşturulduğu için Düzenleyebilir veya Silebilirsiniz. Bu durumda, bu tartışma satırı içinde bir yorum oluşturacağız. Bu nedenle, tartışma satırının yalnızca bir başlığı ve seçili varlıkları değil, aynı zamanda eklenmiş bir yorumu da vardır.
Bu simge, az önce yaptığımız yorumu düzenlememize veya silmemize olanak tanır. Yalnızca onları oluşturan kullanıcıyla ilişkili yorumları düzenleyebileceğimiz veya silebileceğimiz açıktır.
Buluttaki paylaşılan belgeyi etkileyecek değişiklikleri kaydediyoruz. Şimdi bu dosyaya erişimi olan “kullanıcı 2” ile ne olacağına bakalım. “Kullanıcı 2”, Bulut Depolama aracılığıyla paylaşılan dosyayı açabilir.
Yorumlar paletini de açacağız. “Kullanıcı 1” tarafından açılan tartışmanın görüntülendiğini unutmayın. Yorumu görüntüleyerek, önceki kullanıcı tarafından oluşturulduğu için düzenleyemeyeceğimizi veya tartışma satırını silemeyeceğimizi görebiliriz.
Yeni bir yorum ekleyebilirsiniz. Kaydettikten sonra, bu durumda yorumun onu oluşturan kullanıcı olduğundan, onu düzenleyebileceğinizi veya silebileceğinizi görebilirsiniz. “Kullanıcı 2” yorumun hangi varlıklara atıfta bulunduğunu bilmek istiyorsa, yalnızca karşılık gelen simgeyi seçmesi gerekir.
Tartışma çözülürse, bu diğer simgeye tıklayabilirsiniz. Sırayla, bir başlık, açıklama atamak ve atıfta bulunduğu varlığı seçmek ve değişiklikleri kaydetmek için yeni bir tartışma satırı oluşturulabilir.
Bu durumda, dosyayı oluşturan kullanıcı olduğundan düzenleme veya silme yapabileceğinizi unutmayın. Değişiklikleri saklıyoruz, “kullanıcı 1″e dönüyoruz, hem kendi yorumlarınızı hem de dosyaya erişimi olan meslektaşlarınızın veya müşterilerinizin cevaplarını görebilirsiniz.
Bu durumda, bu konunun çözüldüğünü varsayalım. Bunun için bu simgeyi seçiyoruz. Şimdi yeni bir yorumla cevap verebiliriz. Daha önce yaptığımızı düzenleyebiliriz… veya basitçe silebiliriz. Bu diğer simge, örneğin, “Çözülen yorumları göster” seçeneğini seçmemize olanak tanır. Daha önce “kapattığımız” yorum bu şekilde görünür ve onu ayırt eden “çözüldü” simgesini vurgular.
İhtiyacımız olursa, onu yeniden etkinleştirebilir ve bu diğer simgeye geçebiliriz. ARES Commander’s Palette of Comments, müşterilerimiz veya meslektaşlarımızla yeni bir iletişim ortamı açarak ekip çalışmasını başka bir seviyeye taşır.